slide-arrow-w-left
slide-arrow-w-left

 

Interviu cu un Profesionist

 

SFATURI UTILE DE LA PROFESIONIŞTI. CITIŢI. INSPIRAŢI-VĂ. PREGĂTIŢI-VĂ DE NUNTĂ ÎMPREUNĂ CU NOI!

+Добавить Категории
Дата: 

Carolina Tihohod - directorul agenției Mille Fiori

Agenţia „Mille Fiori”: o nuntă ideală este meseria noastră.

Agenţia de nuntă „Mille Fiori” este vestită nu numai datorită organizării perfecte a nunţilor dar şi datorită desfăşurării unui număr mare de evenimente de instruire, cu participarea specialiştilor din domeniu, care sunt invitaţi de agenţie. Directorul agenţiei Carolina Tihohod împreună cu MirNevest.md a făcut totalurile anului curent şi a povestit despre planurile grandioase pentru anul 2016.

Anul2015 afost un an destul de fructuos pentru agenţia voastră, reieşind din proiectele pe care le-aţi organizat. Povestiţi-ne despre aceasta.

Anul2015 afost întra-devăr un an interesant, în primul rând datorită diferitor proiecte, care s-au desfăşurat în diferite locuri cu implicarea mai multor persoane. Anume aceasta eu consider că este ideal în activitatea unui organizator: în primul rând îţi dezvolţi afacerea şi în al doilea rând ai posibilitatea de a-ți manifesta creativitatea, de a face cunoştinţă cu diferiţi oameni, să cunoşti lucruri noi, să călătoreşti. Din punctul meu de vedere este o meserie ideală!

Proiectele noastre au fost irepetabile, pentru că noi am dorit să fie aşa. Nu am vrut să facem ceva standard. Prin asta agenţia noastră se diferă de toate celelalte – noi întotdeauna oferim clienţilor noştri o abordare individuală.

Noi am avut o istorie de dragoste internaţională foarte interesantă între doi tineri din China şi Moldova. Au fost nişte filmări extraordinarela Orhei.Mireasadin China a strivit struguri cu picioarele împreună cu prietenele sale, îmbrăcate în costume naţionale, iar mirele, conform tradiţiilor noastre i-a spălat picioarele, iar la apus de soare mirii au servit mustul.Dumneavoastră aţi organizat evenimente de instruire dedicate dezvoltării industriei de nuntă în Republica Moldova. Povestiţi-ne despre aceasta.

Sunt sigură că datorită calităţii înalte a serviciilor prestate, sarcinile propuse de clienţi devin tot mai complicate iar business-ul de nuntă se dezvoltă extraordinar de bine. Încă anul trecut noi am adunat organizatorii de nunţi din Chişinău pentru a le împărtăşi experienţa noastră şi anumite secrete în această afacere. Am discutat cum se lucrează cu clienţii şi ce servicii oferim.

În luna februarie noi am participat la  BUSINESS WEDDING FESTIVAL Total-Soul în Sankt Petersburg, iar în luna martie am adus-o pe organizatoarea acestui festival, Daria Bicbaev în Chişinău. Daria Bicbaev este un profesionist adevărat şi o persoană minunată, care merită a fi ascultată şi care poate oferi multe lucruri utile nu numai organizatorilor de nunţi, dar şi tuturor oamenilor care doresc să-şi dezvolte cu succes propria afacere.

Daria Bicbaeva cu Carolina Tihohod
Un alt proiect interesant noi l-am realizat în Cipru, unde noi am avut ocazia să lucrăm cu Edgar Zamora – event-designer al celebrităţilor din Hollywood. Împreună noi am creat o nuntă în stil de poveste orientală pentru un cuplu din Moldova. Prin acest proiect noi am domonstrat că o nuntă pe malul mării poate fi specială şi originală, fără ornamente banale cu scoici, stele de mare şi stofe albastre.

Edgar Zamora a elaborat designul nunţii iar noi am realizat schiţele acestui proiect.A fost o poveste de dragoste uimitoare. Domnişoara care pleca în Cipru, nici nu bănuia ce surpriză o aşteaptă. În timp ce îndrăgostiţii făceau o plimbare prin Cipru, noi am pregătit pentru ei o surpriză: un loc special, unde a fost pronunţată una din cele mai romantice propuneri în căsătorie, urmată de ceremonia căsătoriei.De asemenea în Cipru a avut loc o conferinţă cu Edgar Zamora şi Oksana Flanagan, expert în nunți, directorul cursurilor în limba rusă în Academia Americană de Nuntă, directorul companiei americane Your Royal Wedding. Edgar Zamora a povestit despre experienţa sa de 23 de ani în industria de nuntă şi a dezvăluit secretul performanţelor sale.

Apoi noi am invitat-o pe Oksana Flanagan şi pe videograful Dmitri Mitola Chişinau.Dmitrinu este doar un simplu videograf, el personal îşi numeşte activitatea – regizarea nunţii. Filmele produse de echipa lui Dmitri (compusă din 8-9 persoane) sunt nişte capodopere de artă. Filmele create de Dmitri afectează mult emoţiile oamenilor.

Master class-ul lui Dmitrii Mito


Cu părere de rău este foarte dificil să aduni oameni la seminare de instruire, fiindcă ei îşi motivează refuzul prin lipsa de bani, însă noi cunoaştem că instruirea înseamnă creştere, apariţia noilor idei şi inspiraţie. Noi planificăm să organizăm şi mai departe astfel de evenimente şi sperăm foarte mult că în viitor priorităţile se vor schimba.

Povestiţi-ne despre planurile dumneavoastră pentru anul 2016

Pentru noi anul 2016 va fi un an interesant, pentru că deja la începutul lunii februarie noi mergem la castelul Bran cu proiectul „O poveste de iarnă”. Va fi o ceremonie de nuntă simbolică de o frumuseţe excepţională. Este un format nou al unei istorii de dragoste, precum şi cea din Cipru. Vor fi nişte filmări neobişnuite, miraculoase cu decoraţiuni formidabile. Filmările se vor desfăşura în încăperile castelului, precum şi în împrejurările acestuia. La final va fi organizat un banchet, de ordonarea căruia la fel s-a ocupat agenţia noastră.

Castelul Bran, Brașov, Romania


Pentru acest proiect noi vom strânge o echipă internaţională. Cu noi vor lucra profesionişti din Cipru şi Rusia. Vă voi dezvălui încă un secret, avem înţelegeri bune cu primăria oraşului Braşov (oraşul în care se află castelul Bran). În acest oraş noi planificăm să căutăm locale pentru desfăşurarea ceremoniilor de nuntă şi să vizităm locuri frumoase. Exact aceste scopuri am avut și în Cipru – să lucrăm bine dar şi să ne odihnim interesant.În luna februarie 2016 noi cu toată echipa plecăm la BUSINESS WEDDING FESTIVAL Total-Soul în Sankt Petersburg.

În acelaşi timp avem planuri grandioase referitor la colaborarea cu Auto Retro Tuning din Moldova. Suntem partenerul oficial al acestui club şi organizăm pentru el diferite evenimente. Pentru anul  2016 avem deja planificată deplasarea la Sinaia, la concursul Eleganţa, la care „Auto Retro Tuning” participă anual. În vara anului 2016la Chişinăuvin 25 de maşini Morgan din Belgia. Se va desfăşura o şedinţă a membrilor clubului – amatorilor acestei mărci de automobile. Printre oaspeţi vor fi şi membrii familiei regale din Belgia. În cadrul acestui proiect noi suntem responsabili pentru organizarea întâmpinării oaspeţilor la nivel de primărie, organizarea expoziţiei de automobile în centrul oraşului, amplasarea oaspeţilor şi desfăşurarea banchetului. Astfel de proiecte sunt încă o direcţie a activităţii noastre care de asemenea reprezintă un interes mare pentru noi. De la bun început noi ne-am poziţionat ca o agenţie de nunţi, însă timpul ne-a arătat că noi suntem buni şi în alte chestiuni de organizare şi putem organiza orice eveniment.

Ce puteţi recomanda din punct de vedere profesionist tuturor mireselor?

În ultimul timp sunt prea multe sfaturi şi recomandări adresate mireselor şi eu nu vreau să le repet. Sper că toate miresele înţeleg că nunta trebuie să fie pentru cuplu şi nu pentru rude şi prieteni.

O altă recomandare vreau să o dau ca un florist-decorator. Nunta trebuie să fie organizată şi decorată cu gust, dacă nu aveţi bani pentru un decor grandios, nu trebuie să încercaţi să faceţi ceva de genul „să fie mărar ceva”. Nu cheltuiţi bani pe flori artificiale, mai bine cheltuiţi aceşti bani pe călătoria de nuntă.

Agenția de nuntă Mille Fiori, Chisinau


Dacă am început vorba despre bani. Sunt oare serviciile voastre pe buzunarul locuitorilor din Chişinău?

Când oamenii văd lucrările noastre, ei cred că noi avem preţuri cala Hollywood.Euînţeleg că pentru un astfel de design la Hollywood EdgarZamora ar cere o sumă cu patru zerouri. Însă noi avem alte preţuri, pentru că noi înţelegem că trăim nula Hollywood dar în Moldova. Eu vreau ca lumea să înţeleagă că la început trebuie de aflat şi de întrebat. Să nu vă fie frică şi nu vă gândiţi că serviciile noastre sunt exagerat de scumpe.

Agenția de nuntă Mille Fiori, Chisinau


Noi lucrăm cu fiecare cuplu individual şi elaborăm proiecte de nuntă „la cheie”. Lucrăm în conformitate cu cele două scheme:

Prima schemă: clientul are deplină încredere în noi şi doreşte o nuntă grandioasă în Moldova sau oricare altă ţară din lume. De exemplu noi putem organiza o nuntă în orice colţ al lumii şi putem găsi buni specialişti oriunde. Noi ne asumăm răspunderea pentru calitatea lucrărilor realizate de aceştia şi ne vom convinge, că totul va fi impecabil. Desigur noi oricum discutăm bugetul în limitele căruia vom lucra.

Cea de-a doua schemă: lucrăm în limitele unui buget stabilit. Noi pregătim câteva prezentări, ce putem face noi în limitele sumei stabilite, iar mirii îşi aleg varianta pe plac. Oarecum, bugetul trebuie să fie în limitele rezonabile. Dacă bugetul este mic de tot, de exemplu 300 de euro, noi nu ne implicăm în astfel de proiecte. Deoarece această sumă nu este suficientă pentru organizarea unei nunţi frumoase.

Agenția de nuntă Mille Fiori, Chisinau


Dacă vă uitaţi atent la lucrările noastre, veţi observa că noi nu avem 2 nunţi asemănătoare. Fiecare cuplu şi fiecare istorie de dragoste este individuală, acest fapt este foarte important la crearea unei nunţi ideale pentru cei doi!


b-dul. Ștefan cel Mare 141/2
+(373 22) 60 25 46