slide-arrow-w-left
slide-arrow-w-left

 

Despre nunta

                                                                                                               

IDEI CREATIVE ȘI TENDINȚE DIN INDUSTRIA NUNȚIOR. INSPIRAȚI-VĂ!

Дата: 

Cum alegem rochia după tipul siluetei

Astăzi saloanele de mariaj oferă o varietate enormă de ținute pentru mirese. Pe lîngă rochiile pufoase tradiționale se vînd costume de nuntă, salopete, rochițe scurte. Culoarea albă își cedează drepturile celei bej, roz, bleu și chiar culorii roșii.

Unele mirese, nereușind să-și găsească varianta ideală, se hotărăsc să comande rochia de mireasă cusută după schița proprie.

În ambele cazuri este important să stabiliți, care model de rochie se potrivește anume pentru silueta dumneavoastră. Și dacă, probînd rochia de mireasă în salon, puteți atîrna la loc modelul, ce nu vi s-a potrivit, atunci comandînd rochia la croitor, trebuie să fiți mai precaute. Deci cum să determinați anume acel model, care vi se potrivește?

Tradițional, toate siluetele feminine se împart condiționat în patru tipuri: «măr», «pară», «dreptunghi», «clepsidră». Stabilindu-vă tipul siluetei, veți alege ușor rochia ideală.

Să începem de la tipul «pară». Deținătoarele acestei siluete au bustul mic sau de mărime medie, umeri înguști și șolduri plinuțe, de exemplu ca la Beyonce sau Jennifer Lopez. În acest caz accentul se pune pe partea superioară a corpului, se mărește vizual pieptul, iar șoldurile se ascund puțin. Pentru aceasta se va potrivi perfect o rochie în stilul «Empire» cu linia de tăiere înaltă sau rochia în stil clasic cu silueta-A, în care veți părea mai înaltă și mai zveltă. Pentru mărirea vizuală a volumului sînilor alegeți rochii împodobite cu flori, broderii și pliuri pe sutien. Nu avem nevoie de volumul excesiv al șoldurilor, din acest motiv este de dorit să refuzăm la rochiile pufoase cu o mulțime de fuste.

Dacă aveți sînii mici, umerii și șoldurile cam de aceiași lățime, iar talia este slab desemnată, ca spre exemplu, la Keira Knightley, atunci tipul siluetei dumneavoastră este «dreptunghi». În acest caz se va privi frumos atît o rochie dreaptă, cît și una pufoasă. Pentru a atrage atenția asupra bustului, de asemenea se poate de ales o ținută cu volane sau broderie mășcată pe piept. Nu îmbrăcați rochii în formă de con sau ținute strîmte.

Un tip de siluetă ideal se consideră «clepsidra». Deținătoarele acestei siluete au sînii impunători și șoldurile rotungite, de asemenea au linia taliei bine distinsă. Așa siluetă a avut Marilyn Monroe. Aici nu este necesar să ascundeți ceva, doar subliniați valoarea și frumusețea corpului dumneavoastră. Se vor potrivi ideal ținutele de tip «peștișor» sau «sirenă», cînd rochia este strînsă pe corp pînă la genunchi, iar spre poale se lărgește. De asemenea se vor privi frumos corsetele, fustele pufoase, rochiile cu linia taliei joasă, cu brîuri și centuri. Se va renunţa la rochiile drepte sau ținutele în stilul «Empire».

Dacă aveți picioarele slăbuțe și șoldurile înguste, dar vă îngrășați de obicei în regiunea abdomenului ca Mariah Carey, atunci tipul siluetei dumneavoastră este «măr». În acest caz este important nu numai să ascundem burta, dar și să accentuăm frumusețea șoldurilor și a bustului. Ideal se vor potrivi rochiile în stil «Empire», corseturile, decolteul adînc, fustele pufoase. În plus, domnișoarelor cu silueta în formă de «măr» li se potrivește îmbrăcămintea cu umerii dezgoliți.

Acum, folosind aceste simple sfaturi, nu vă veți pierde în lumea enormă a rochiilor de mireasă și veți putea alege ținuta potrivită, pentru a fi cea mai frumoasă mireasă! Succese în această importantă și dificilă alegere!