slide-arrow-w-left
slide-arrow-w-left

 

Noutăți de nunta 

Data: 
Nunta fashion bloggeriței din Moldova, Doina Ciobanu, pe paginile revistei Vogue!

,,Fashion bloggerița Doina Ciobanu și-a făcut propria rochie de mireasă de mătase pentru nunta ei, organizată într-o vie din Moldova”, scrie revista Vogue France. Evenimentul restrâns s-a petrecut în secret, în vara anului 2022, într-o podgorie din Moldova.

doina-ciobanu.vogue

doina-ciobanu-свадьба2022

,,Viță de vie, struguri, o rochie făcută chiar de mireasă…”

 

Relația Doinei cu alesul iniminii sale, Daniel, un australian, s-a înfiripat la Paris în timpul uneia dintre primele ieșiri ale sale la “Săptămâna Modei”. Doinei, căreia îi displăcea Parisul pentru învălmășeala de turiști, nu-l înțeleagea pe Daniel care era îndrăgostit de acest oraș. Când Daniel a aflat de antipatia Doinei față de Paris, și-a pus în plan de a o îndrăgosti de acest oraș și și-a îndeplinit misiune cu brio. Până la finele săptămânii, Doina nu numai că s-a îndrăgostit de Paris, dar și de Daniel. Totuși, când s-a încheiat “Săptămâna Modei la Paris”, aceștia au luat drumuri diferite, el în Australia și ea în Moldova. Legătura nu prea s-a ținut din cauza distanței considerabile de 15.000 km. Astfel, le-a luat chiar câțiva ani buni înainte să se regăsească și să se curteze.

 

doina-ciobanu.nunta2022

 

Logodită de 4 ani, Doina Ciobanu, director de creație și consultant de brand, și-a organizat nunta într-o vie din Moldova, nu departe de granița cu Ucraina. Deși anterior și-a planificat nunta pe insula grecească Hydra, unde a avut loc cererea ei în căsătorie, pandemia de Covid și apoi războiul din Ucraina i-au schimbat planurile bloggeriței.

 

doina-ciobanu-bride2

 

„Am avut o ceremonie civilă restrânsă, secretă, în țara mea natală, Moldova, la o cramă chiar lângă granița cu Ucraina. Inițial, am vrut să o facem în altă parte, dar cu tot ce s-a întâmplat anul acesta, m-am simțit foarte aproape de țara mea”, a mărturisit Doina.

 

doina-ciobanu-lara-deco

 

De fapt, Daniel a încurajat ideea aceasta foarte mult, pentru că este foarte atașat de Moldova. Și pentru că și părinții lui au venit să-i viziteze, s-a organizat totul în două săptămâni. Locul desfășurării evenimentului a fost Etcetera, o podgorie magică situată în sud-estul Moldovei, la aproximativ 10 km de granița cu Ucraina.

doina-ciobanu-свадьба


Astfel, Doina Ciobanu a scăpat de stresul pregătirilor îndelungate pentru a-și realiza în sfârșit nunta de vis într-o vie din Moldova, unde s-au sărbătorit strugurii și gastronomia. Cu această ocazie, moldoveanca a ales să-și creeze propria rochie de mireasă înfășurându-se într-o țesătură de mătase argintie de care s-a îndrăgostit. Într-un decor de vis, oaspeții au fost răsfățați de dirijorul Filarmonicii Naționale a Moldovei și a cvartetului său.

 

doina-ciobanu-winery-moldova

doina-ciobanu-nunta-vinarie

doina.ciobanu.nunta

 

„Vinul este adânc înrădăcinat în cultura și tradițiile noastre, așa că căsătoria la o cramă a redat acea legătură strânsă cu rădăcinile mele”, a mărturisit Doina.

 

Doina și Daniel și-au dorit mult să aducă faimă culturii moldovenești, iar una dintre cele mai importante părți ale culturii noastre este vinul și strugurii. Chiar și designul tortului a fost inspirat de struguri, ca simbol al culturii din Moldova.

doina-ciobanu-grape


Este frumos și demn când avem cu ce ne mândri! Pe lângă bogățiile pământului moldovenesc și a culturii acesteia, oamenii sunt, de fapt, adevărata valoare a unui popor!