Precedenta
Companie

Vitalie Dani - cântăreț și compozitor

Urmatoarea
Companie
Descriere Companie Fotografii Video Blog Noutati
Nota Generala: 0

Vitalie Dani - cântăreț și compozitor

Adauga in favorite
Rating : 29.5

✅ Puteți comada сântărețul Vitalie Dani la telefonul: +373 69 55 38 88

 

 

Limba: Rom 

Gen: muzică populară, muzică ușoară

 

S-a născut la 12 ianuarie 1972. A absolvit liceul „Iulia Haşdeu” din capitală. Întreaga sa copilărie, anii de şcoală au fost plini de muzică, căci Vitalie era solist al Studioului Coral pentru Copii al Companiei de Stat „Telaradio-Moldova” din republică, care era acompaniat de Orchestra Simfonică a „Telaradio-Moldova”. A cunoscut din fragedă copilărie scena şi a îndrăgit tot ce era legat de ea. Corul a cîntat cu multe dintre vedetele de atunci şi de astăzi, iar viitorul cîntăreţ, compozitor, textier sorbea fiecare gest al lor, străduinu-se să ia exemplu de la ei. Aceasta s-a dovedit a fi o temelie bună pentru cariera sa artistică de mai departe, care a început de fapt în anul 1991, în momentul cînd Vitalie Dani a interpretat primul său cîntec pe versurile lui George Bacovia „Adio, pică frunza”, semnînd el însuşi coloana sonoră.

Călăuze în lumea muzicii au devenit pentru Vitalie Dani – Olga Ciolacu, care l-a ajutat la etapa iniţială. Mai tîrziu lucrînd în teatrul dumneaei, începe treptat urcuşul său pe estrada naţională. O altă călăuză fidelă rămîne maestrul estradei moldoveneşti Ion Suruceanu, care i-a devenit dascăl de suflet pe scenă.

În anul 1998 lansează prima casetă audio cu denumirea „Orheianca”.

Iar în anul 2000 întemeiază formaţia „Savana”.

Primul său CD „Titanica Iubire” apare în anul 2001.

A activat în cadrul Teatrului de Varietăţi „Olga Ciolacu”, susţinînd concerte în ţară şi peste hotare.

A compus numeroase piese pentru copii. A alcătuit, în special, muzică pe versuri semnate de: George Bacovia, Olga Ciolacu, Ştefan Iosif, Nicolae Dabija, Viorica Nagacevschi, Pavel Bechet, Dumitru Matcovschi, Cătălina Doru, Galina Furdui, Valentin Barda, Liliana Rusu ş.a.

În 2004 a lansat cel al treilea CD cu denumirea „Dulcea mea”.

A realizat duete de excepţie cu multe dintre interpretele cunoscute ale timpului său: Olga Ciolacu, Anastasia Lazariuc, Ana Puică, Mirabela Dauer, Nelly Ciobanu, Natalia Gordienco ş.a.

În anul 2008 s-a învrednicit de tilul onorific „Artist al Poporului” Republicii Moldova.

În anul 2009 lansează albumul „Cînd eşti lîngă mine”.

Contacte și detalii

Recenzii

Nu sunt Recenzii

A-ti folosit serviciul acestei companii? Adaugati o recenzie!
Adauga recenzie
Contacte
Servicii
Cântăreți de muzică ușoară